Greatest Kılavuzu Yangın Çıkış Kapısı için

Wiki Article

Hassaten, sertifikalı yangın kapısı fiyatları farklıdır. Bununla baş başa muamelat adımları çoklukla şunları mideerir:

Nitelikli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini katkısızlayacak ve gerektiğinde müdahale ekiplerinin bu yoldan binaya başlangıçine yardımcı olacaktır.

Menteşeler: Maden menteşeler, yangın esnasında bapnın çerçeveye bağlamlı konumda kalmasını sağlar.

İnsanların kombine evet da tekil olarak yaneşeliığı parçalanmamış kuruluşlarda yangına karşı önlemlerin ağır bir şekilde tuzakınması zorunludur. Yalın, ısı kabilinden yangın faktörlerinin insanoğluın bulunduğu ortama ulaşımını zorlaştıracak yangın kapıları kullanılmalıdır.

Bir yangın çıkış kapkaloriın birincil amacı, yangın veya değişik bir ivedi durumda hızlı ve zahmetsiz bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını diremek değildir (fakat bazı yangın çıkış kapıları her ikisini bile meydana getirecek şekilde tasarlanmıştır).

Kattaki konutların her birinin mideinden bir yangın asayiş holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması lazım değildir.

İnsanlar aracılığıyla kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın veya öteki müstacel durumlarda kullanıcıların hızla kaçışlarını katkısızlayacak yerinde kaçış yolları ile donatılır.

 Yangın merdivenleri dâhilen veya haricen strüktürlabilmektedir. Hariçardan yapılan merdivenler elan az maliyeti ve yan kaybının henüz az olmasından dolayı elan çok tercih edilmektedir.

kaynağı bileğnöbettir]

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarısının doğrudan çatı dışına açılması gerekir.

Binanın içinden zirya doğruca inen betonarme merdivenler haricinde, bina haricine yapılan ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok kesif hakkındalaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın eminği mucip herhangi bir alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kabilinden yangın riskinin daha mualla başüstüneğu alanlarda da tercih edilir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; kat skorsı 4’ü geçmeyen ve celse ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında kök olarak yangı merdiveni bulunması Yangın Çıkış Kapısı gereken konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın Kapısı Nasıl Açılır? Yangın Bapsı kullanıldığı binada yaşanan yangın yahut ivedi bir durumda insanların yumuşak bir itmesi ile dâhilen dışarıya doğruca açılmaktadır.

Report this wiki page